wonenWonen

Op deze pagina vindt u informatie over verzekeringen in en rond om uw woning, de verzekeringen die hieronder benoemd worden bieden uw zekerheid. Het is aan mij de taak om de verzekeringen goed voor u op elkaar af te stemmen. Hieronder staat ook een korte uitleg van de verschillende producten vernoemd, exacte in en outs van deze producten kan ik u altijd toelichten.

Opstalverzekering
Een opstalverzekering of woonhuisverzekering is een verzekering waarmee u schade aan uw huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Onder de opstalverzekeringen vallen ook andere objecten die op uw grond staan zoals garage of schuren, garages die elders staan kunnen vaak ook meeverzekerd worden, deze zullen wel apart vermeld moeten worden op de polis.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee u eventuele schade aan de inboedel van uw huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, waterschade en vandalisme. 

Voorbeelden van inboedel zijn meubelen, lijfsieraden, bijzondere bezittingen (kunst antiek en verzamelingen) maar ook particulier gereedschap kleding enz enz.

Als u al uw inboedel bij elkaar op gaat tellen komt u vaak hoger uit dan u denkt, om die reden adviseer ik altijd om een inboedelwaardemeter in te vullen zodat u de garantie tegen onderverzekering heeft.

Glasverzekering 
Een glasverzekering is vaak een aanvulling op uw opstalverzekering. U kunt als huurder of eigenaar van een appartement echter ook uw glasverzekering afsluiten bij u inboedel- of opstalverzekering, aangezien u zelf (vaak dubbel) glas heeft laten zetten in uw huurwoning of omdat de woningcorporatie / VVE geen dekking biedt voor glas.

Kostbaarhedenverzekering
Op uw inboedelverzekering zijn kostbaarheden vaak meeverzekerd, deze bedragen zijn gemaximeerd en de dekking beperkt zich vaak tot in huis om die reden zijn er aparte kostbaarhedenverzekeringen, hierbij zijn uw kostbaarheden ook buitenshuis meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering
Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die u of uw gezinsleden bij derden aanricht, hierbij moet u denken als u per ongeluk iets om stoot als u op visite bent, u kind valt met zijn fiets tegen een geparkeerde auto van de buren.

Rechtsbijstandverzekering
Deze verzekering bied dekking als u juridisch advies of rechtshulp nodig heeft, afhankelijk van de dekkingen die u kiest krijgt u ondersteuning bij problemen in het verkeer, woonsituatie, aankopen, met uw werkgever en of fiscaalrecht of vermogensbeheer.