vervoerOp deze pagina vindt u informatie over de verzekeringen met betrekking tot vervoer, hierbij moet u denken aan alle objecten die te maken hebben met vervoer: auto, fiets, brommer. De meeste vervoermiddelen moeten verzekerd worden en de dekkingen hiervoor zijn: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. 

Voor uw vervoer zijn er ook aanvullende verzekeringen.

Hieronder staat ook een korte uitleg van de verschillende producten vernoemd, exacte in en outs van deze producten kan ik u altijd toelichten.

Autoverzekering / motor / bestelauto / brommer
Elke auto, motor, bestelauto of brommer moet verzekerd worden, de auto kan op drie manieren verzekerd worden namelijk:

WA : voor schade aan derden
WA + Beperkt casco: schade voor derden + schade aan eigen motorrijtuig voor brand, diefstal, storm, glasschade, aanrijding met loslopende dieren.

WA Casco: dit noemen ze ook wel de allrisk verzekering deze dekt de schade aan het eigen motorrijtuig, dit uit zich vaak in een schuldschade of vandalisme.

Oldtimerverzekering
Een oldtimerverzekering kan afgesloten worden als de auto minimaal 25 jaar oud is, vaak is een oldtimer een kostbaar bezit en om die reden wordt er vaak gekozen voor een WA + beperkt Casco of een WA Casco verzekering. Een oldtimer dient dan wel getaxeerd te worden.

Ongevallen inzittendenverzekering
Zelf als u de meest uitgebreide dekking kiest voor uw autoverzekering, is het zinvol een aanvullende inzittendenverzekering af te sluiten. Alleen met een inzittendenverzekering bent u, als de bestuurder, zelf ook verzekerd als er door uw eigen schuld een ongeluk gebeurd. Bijvoorbeeld voor letselschade en gederfde inkomsten. De inzittendenverzekering geldt bovendien voor alle andere personen die in uw auto zitten, zoals uw kinderen en hun vriendjes.

Een ongevallen inzittendenverzekering biedt dekking voor overlijden en blijvende invaliditeit, de bedragen worden vaak aan de hand van staffels gehanteerd.

Schade inzittendenverzekering
De schade voor inzittendenverzekering biedt een uitgebreidere dekking dan de ongevallen inzittendenverzekering namelijk de werkelijke schade na een ongeval tot een bepaald maximum € 500.000 of € 1000.000 en dat bedrag is vele malen hoger dan een ongevallen inzittendenverzekering. Om die reden adviseer ik ook altijd een SVI boven een ongevallenverzekering.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
Bij verkeersongevallen waarbij u juridisch advies of rechtshulp nodig heeft is een verkeersrechtsbijstandverzekering de ideale verzekering.

Fietsverzekering
Een fietsverzekering is niet verplicht, echter kan de aanschaf van een nieuwe (elektrische)fiets behoorlijk prijzig zijn. Daarom is het altijd verstandig om een fietsverzekering af te sluiten, de premie ten opzichten van de dekking is hiervoor relatief bescheiden.